Naturgas leverer omkring 40 procent af al elektricitet i England.

Sol, vind, vandkraft , affald og atomkraft leverer resten af elektriciteten. Kul er tilsyneladende næsten ude som energileverandør. Så CO2 kommer nu fra naturgas og affaldsforbrænding.

 

Kul tegner sig nu for 5,1 procent af elproduktionen , hvorfor de resterende 53 procent kommer fra andre kilder som sol, vind, vandkraft , affald og atomkraft. Hvor atomkraften tegner sig for nær 20 procent men er nedadgående (udfasning).

England har nogloe af Europas ændste og mest nedslidte reaktorer. Og de har ikke råd til at bygge nyt. Så kinesiske investorer står i kulissen og tilbyder drift og finansiering , hvis man vil overlade kontrollen til dem.

 

DONG der i dag hedder Ørsted er et af de udenlandske selskaber, der har stor succes med nye vindmølle parker i hele det engelske område. Både på land og til havs.

 

Rent energimæssigt skiller England sig ud, da man ikke i forhold til indbyggertal har så meget fjernvarme tilknyttet elsystemet. Og vi brænder engelsk affald både i Esbjerg, Herning og Mejrup, som transporteres helt herover. Så CO2 udledningen er ligesom eksporteret.

 

Se også:

https://ing.dk/andre-skriver/vind-sol-affald-atomkraft-udgjorde-halvdelen-storbritanniens-elforbrug-2018-227482

 

https://www.theguardian.com/environment/2019/jul/25/low-carbon-energy-makes-majority-of-uk-electricity-for-first-time

 

Ian

 

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework