Havplacerede vindmølleparker i Sverige skygger for den militære farvandsovervågning.

Forsvaret og vindkraft industrien konkurrerer om de samme områder i havet . Skriver Ny Teknik i Sverige. Så nu vil regeringen se om forsvaret kan få vindkraften prioriteret. Men det kræver at man flytter både radarstationer og lytteposter.

 

I Danmark er vi ikke oppe på de høje forsvars niveauer som i Sverige. Og vi har slet ikke så mange anlæg at tage vare på. Men konflikten er interessant.

For kan vindmøller mod betaling f.eks. få adgang til store øvelsesområder , så ville man kunne reducere CO2 udledningen hurtigere. Da det er den meget langsomme og langvarige myndighedsbehandling i snart sagt alle instanser , der stort set hæmmer en hurtigere opstilling.

 

Nu har den svenske regering så taget initiativ til en "havplan", der skal løse og være vejledende i interesse konflikten. Så store øvelsesområder vil måske i fremtiden kunne anvendes bredere.

 

Det sammen kunne man sige om mange danske statsskove, hvor store møller sagtens kunne opstilles. Naturligvis ikke uden kompensation for besværet ved tilstedeværelsen.

 

Se også:

 

https://www.nyteknik.se/samhalle/forsvaret-kan-fa-betalt-for-vindkraftsplatser-6965227

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework