Med 107 meter kommer rotordiameteren med nav op på omkring 220 meter.

LM Wind Powers nye megavinge har nylig forladt fabrikken i Frankrig.

Det er GE Wind Powers nye super megamølle vinge til Halliade-X 12 MW , der springer 15 meter længere ud end konkurrenterne. Og spørgsmålet vil derfor sikkert blive: "Kan den holde ?"

 

Halliade X på 12 MW skal når det bliver muligt opstilles på havnen i Rotterdam. Hvor man vil køre test de næste 5 år. Indtil videre vil den første vinge blive udsat for et utal af stress tests.

 

Med en totalhøjde på 260 meter vil hovedakslen derfor ligge i 150 meters højde. Og tårnet være lidt over 140 meter. Hvilket kræver en temmelig voldsom armering.

 

General Electric GE-Wind-Power) er et stort amerikansk el-selskab. Der er fusioneret med franske Alstrom Wind .og samarbejder med danske LM Wind.

Til produktion af den nye megavinge har man bygget en ny vingefabrik i Cheerbourg i Normandiet i Frankrig. Fremtidens vinger vil ikke længere kunne transporteres på landevejen, men kræver gode havnefaciliteter.

 

I nyere tid var det god latin at forlænge vindmøllevinger med omkring en meter om året. Så LM Winds forlængelse på 15 meter synes noget af en satsning. Med 38.000 kvadratmeter slår den langt de nye 10 MW møller. MHI Vestas dækker 25.434 kvadratmeter med en 88 meter vinge.

 

Se også:

https://www.energy-supply.dk/article/view/669141/se_video_verdens_laengste_vindmollevinge_ud_i_dagslys

 

https://www.ge.com/renewableenergy/wind-energy/offshore-wind/haliade-x-offshore-turbine

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework