To tediedele af CO2 kan neutraliseres indenfor få år.

Et schweitisk universitet har regnet på hvor mange træer der skal til for at neutralisere drivhusgassen CO2 . Og kom til et overraskende resultat.

 

I en raport fra det schweitiske universitet i Zürich publiseret i Science.

En af løsningerne er overraskende simpel. Noget så enkelt som at plante træer er den billigste og bedste løsning på problemet. Træer gror, absorberer og lagrer kuldioxid ( CO2).

Imidlertid er den løsning ikke på top 10 over muligheder.

 

I øjeblikket er der 3 billioner træer på jorden. 10 milliarder bliver fældet og arealet reduceret med om året. Så det går den forkerte vej.

Ideen er ikke at reducere landbrugsarealerne, men inddrage græsstepper til skov.

Dog advares der mod monokulturer (plantager).

 

I Danmark som så mange andre lande har vi arealer der fint kunne anvendes til skovrejsning. Men Danmark er ikke med en gruppen af lande der prioriterer skovrejsning.

 

Der i følge raporten 1,7 milliarder hektar jord i verden uden træer. Her kan der i følge forskerne vokse 1,2 billioner træer.

Og gør man det vil CO2 kunne reduceres billigt og effektivt. Men det kræver en global træplantnings plan. Og fremfor alt en finansiering.

 

Se også.

 

http://nyheder.tv2.dk/udland/2019-07-05-loesningen-paa-klimakrisen-er-mere-simpel-end-man-skulle-tro-afsloerer-ny-rapport

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework