Med Dan Jørgensen ved roret i stedet for Lilleholt ser fremtiden lysere ud.

Det så også lovende ud , da vi sidste gang fik ny energiminister, men tiden har vist at vi aldrig har haft folkets mand på posten. Kun store selskaber er blevet tilgodeset i perioden.

Og derudover er der presset en række restriktioner ned over hovedet på almindelige aktører.

Så VE har haft det dårligere og dårligere.

 

Hele markedet for husstandsmøller er kørt i sænk af myndighederne. Vil man reelt CO2 besparelse , så burde man rulle elendigheden tilbage og sætte alle møller under 25 kW fri for alle restriktioner igen. Der ligger et stort potentiale i det.

 

Og ville man gå videre, så tillad genopstilling af mindre møller på de mange gamle placeringer, der blev godkendt under Svend Augen , men siden udfaset under Anders Fogh.

Det vil ingenting koste men få en hurtig effekt.

 

Nu må vi så se om Dan Jørgensen også er manden med de fine referencer. Han vil hurtigt blive målt på initiativer der er mere udvikler det åbne land for en hurtig klimaløsning.

 

Med titel af klima-,energi- og forsyningsminister kommer han til at stå i spidsen for Danmarks grønne omstilling. Og det kan man ikke gøre alene, men lever han op til de mange ønsker blandt almindelige mennesker i det åbne land, så vil der kunne ske mange ting hurtigt.

Perioden under Lilleholt har efterladt et VE vakuum , som det vil tage flere år at genopbygge.

 

Dan Jørgensen er cand.scient.pol med erfaring fra flere år i Bruxelles, hvor han primært arbejdede med miljø og energi. Han er en habil debattør . Så han skulle være godt klædt på til opgaven.

Vi ønsker ham velkommen i VE regi.

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework