Da VE udviklingen begyndte i 1973 var der over 400 ideer men kun få fortsatte.

Det interessante er at udviklingen ikke kom fra de højere læreanstalter eller universiteter, men fra et teknologis boost nedefra. Der siden blev opkvalificeret i højere videnskab.

I dag taler alle om klimamål men ingen har andre bud end solceller og vindmøller. Så selvom det bliver bydende nødvendigt med nytænkning , så er man allerede stivnet i en manglende tilstedeværelse af innovation.

 

For der er mange ting man kan gøre , men det kræver fri og ny kraft ikke bare til teknologi men også løsninger af udfordringerne.

Og det synes ikke at være til stede nu på trods af situationens alvor.

Vi står jo ikke med ryggen op ad muren og venter på flodbølgen. Vi har ikke oliemangel og bilfrie dage. Trussels billedet rammer ikke vores tegnebog med en 10 dobling af brændselspriserne som i 1973. Og toppen af beslutningstagere afgiver ikke kontrollen , men sylter det hele ind i love ,regler og cirkulærer. Opfindere har kun få chancer. Og slet ingen adgang udviklings penge.

 

Klimakrisen kommer langsomt og snigende i modsætning til olieboykot. Og sådanne trusler kan bortforklares i det uendelige.

 

Det er ikke bare højere vandstande , der omdanner vores tunneldale til kanaler og oversvømmer enkelte kystbyer. Det er også voldsommere vejrlig og skift mellem ekstremer , der vil nedsætte landbrugsproduktionen og føre til nye folkevandringer.

Hvis vi ikke får styr på de klimatiske udfordringer.

Ellers kender vi jo alle "lemminge effekten". Og den rammer nok til sidst.

 

Så hvis vi skal i arbejdstøjet, så skal der mange gode ideer op af skrivebordsskufferne igen.

Og her er 5 og 10 mølleparker slet ikke nok .

De energitunge løsninger skulle gerne have en levetid over 20 år. Ligesom tab og rationel udnyttelse må blive et større fokus.

 

For man kan nok udskifte en energiform med en anden i en periode. Lige indtil den bliver overhalet bagfra , som damp blev overhalet af diesel .

 

Spørgsmålet bliver: "Hvad kan jeg selv gøre".

 

Ian

 

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework