English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel liste

Millioninvestering fordampet i Sønderjylland.

Esbjerg og Tønder kommune var ellers tæt på stor international bevågenhed, da man fremlagde et stort anlagt vindmølleparkprojekt tværs henover kommunegrænserne. Men sådan er verden alligevel ikke skruet sammen.

 

 Lundsmark vindmøllepark bliver ikke til noget. Da kommunerne uden varsel nu har fjernet planerne om bygning af en indlandsk vindmøllepark udi det sønderjyske.

 

Nu står firmaerne SE, Blue Renewables og Wind One med en millioninvestering i hele projektet, der er forsvundet ud i den blå luft. Analyser og projektering der i dag koster en flercifret million er tabt.

 

Man kan kun se, at op til et kommunalvalg er kommunerne ikke en seriøs forhandlingspartner.

 

Den oprindelige plan var at opføre 48 store vindmøller i området Lundsmark og Roager. Hvor en masse afstandskrav og miljøregler skulle passe sammen . Et arbejde der efterhånden tager flere år , når det gælder vindmølleparker på land.

 

Kun Vattenfall og DONG har råd til at tabe projekteringer i den størrelsesorden. Og politikerne holder sig ikke tlbage, når der skal råbes hurra under skåltaler, men realiteterne er at når alt for mange skal have indflydelse så bliver det ofte til ingenting.

 

Danmark kunne forlængst have lagt kul og naturgas væk i kampen for en bedre luft og renere elektricitet. Nu kræver man det i stedet af andre lande. Og lægger hindringer i vejen , når det gælde os selv.

 

Der tilsyneladende behov for at få saneret i alle de regler og undtagelser, der nu hærger.

 

Se også:

http://www.dr.dk/nyheder/regionale/syd/dansk-energi-om-sloejfede-vindmoelleplaner-det-er-helt-uhoert

 

https://www.danskenergi.dk/Aktuelt/Arkiv/2017/Marts/17_03_08C.aspx

 

Ian

 

Gå til toppen