English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel liste

Testcentrene i kommunal stole-klemme

.

Udvidelsen af testfaciliteterne i Hovsøre og Østerild er kommet under politisk angreb.

 

 Valget til efteråret nærmer sig og foreningen mod vindmøllers medlemmer er i øjeblikket ekstremt aktive på læserbrevssiderne med en ren mediestorm mod de nye mølletiltag. Og så er det ligemeget om der er hoved og hale på historien, bare aktiviteten kan skade VE udviklingen.

Og det gør det heller ikke lettere når så både lokale og landspolitiske grupperinger og partier hopper på limpinden , hver gang.

 

Sidste større tema har nu været udvidelsen af antallet og højderne på vindmøllerne i testcentrene. Hvor tekniske forvaltninger har skulle sige god for 2 eller 3 testmøller mere end oprindeligt udlagt i lokalplanerne. Og dermed støtte til et mindre ændringsforslag i Folketinget.

Men nu kommer der så kommunevalg.

 

Og angreb på beslutningstagerne i kommunerne skaber nu stor usikkerhed om taburetterne til efteråret. Sidst har Dansk Folkeparti meldt ud at man vil stoppe udvidelsen af testcentrene.

 

I følge Ingeniøren online har partiets miljøordfører , at man vil se nærmere på støjbekendtgørelsen, før man tager stilling.

 

Problemet er bare , at møllerne i testcentrene er "havvindmøller" , der skal testes for børnesygdomme og ikke landvindmøller. Og på havet gælder ingen støjgrænser. Men det har man nok glemt i kampens hede.

 

Se også:

https://nordjyske.dk/nyheder/thisted/df-vil-udsaette-udvidelse-af-testcenter/d4886a77-7422-4052-ab4e-3ecea6f54e86/3/2590

 

https://ing.dk/artikel/df-bremser-udvidelse-vindmoelle-testpladser-195046

 

Ian

Gå til toppen