English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel listeNord Stream 2 projektet bliver nu realiseret.

Stort solcelleanlæg i Zimbabwe

Mange steder i verden har man en ustabil strømforsyning, Zimbabwe er ingen undtagelse. Derfor er det fint når større solcelleanlæg kan stabilisere elforsyningen.

 

 Afrika er lige for tiden det største nye marked for solceller. Specielt mange kinesiske fabrikanter er meget aktive . Alternativet har hidtil primært været diesel eller petroliumsdrevne elværker, eller mindre vandkraftværker udenfor de store byer. Nu kommer der så større solcelleanlæg.

 

I Zimbabwe har man nu installeret et solcelleanlæg på 216 kWp. Det lille p står for peak, eller anlæggets absoludt højeste ydelse. For solceller producerer ingenting om natten , svagt i morgen og aftensol , allermest midt på dagen , når det er skyfriet. Og svingende over dage med mange skyer , sandstorm eller tåge.

 

Så 216 kWp er altså størrelsen af anlægget , når det yder mest. Det er ikke produktionen for den opgøres i kWh eller kilo-watt-timer.

 

Det udviklede anlæg i Zimbabwe bliver opbygget to delt. Et på 156 kWp og et på 64 kWp.

Hvor en del skal bruges til at pumpe vand med.

 

Man forventer en besparelse på 134.000 liter diesel , hvad der svarer til 13.400 kWh.

 

Anlægget skal køre i parallel drift med dieselværkerne. Så dieselolie skrifter fra primær energikilde til stabilisering og back up.

 

Se også:

 

http://www.renewableenergyworld.com/articles/2017/02/the-meeco-group-installed-biggest-solar-power-plant-in-zimbabwe.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+RenewableEnergyNewsRssFeed+%28Renewable+Energy+News+RSS+Feed%29

 

Ian

Gå til toppen