English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel liste

LM Wind Power bygger nyt i Frankrig.

 

Salget af LM til General Electric får nu konskevenser for udflagning af dansk viden.

 Jo større firmaer bliver, des mere interessante er de for opkøbere. Og er der mange penge i omsætningen af firmaets produkter, så kan store kapitaler ligefrem slås om "byttet".

 

LM-Glasfiber ,der har bygget vinger sidenmidten af halvfjerdserne blev for år tilbage solgt til en engelsk kapitalfond. Og hedder nu LM Wind Power.

Kapitalfonde beholder typisk lovende investeringer en tid, for siden at skyde dem af med god fortjeneste. LM er ingen udntagelse.

 

Heldigvis blev arbejdspladserne i Danmark , men det er nok slut nu med de nye ejere.

Idet kronen på værket den 88,4 meter lange glasfibervinge fremover skal produceres på en ny fabrik i udlandet.

 

Både Vestas og Siemens har i dag egne vingefabrikker , så al viden forsvinder ikke til Frankrig lige med det samme. Men med frasortering af LMs bedste guldæg til dato , så står firmaet som Per Tot ved Det døde Hav. Vingeprisen på en moderne fabrik må alt andet lige ligge under omkrostningerne ved at producere i Danmark. Så arbejderne i Lunderskov må nok se en del af deres jobs forsvinde, når den franske fabrik tar over.

Vingefabrikken i Cherbourg forventes at starte om juni 2018.

 

Hvor man regner med en produktion på mellem 1200 og 2000 MegaWatt per år, eller vinger til mellem 150 og 250 stk 3 vingede vindmøller per år. I skala 8 MW per stor mølle.

Vingerne vil nok kunne trække op mod 10 MW.

 

Skal hele produktionen flyttes efter General-Electic opkøbet, så ser det ikke godt ud.

 

Se også:

http://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/340563/vestas-rival_aabner_vingefabrik_til_offshoremoeller_i_frankrig.html?utm_source=all_rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed

 

Ian

Gå til toppen