English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel listeNord Stream 2 projektet bliver nu realiseret.

Hvis vindmøllerne producerede varme.

En Thy Mølle er en fin størrelse.

Efter mange år med dyppekogere fremfor nettilslutning , så er en varmeproduceret VE absoludt en mulighed. Men ikke billig.

 

 Man kan let gå over åen efter vand. Og det er sådan myndighederne ofte behandler VE. Simpelthen fordi den tekniske og praktiske viden er under lavmålet , og dog bestemmende for udviklingen.

 

Krav til VE anlæg overskygger nu fuldstændig den mulige praktiske anvendelse, så mange undlader efterhånden at gøre nogetsomhelst. Og det er ikke bare dumt. Der er meget hæmmende for den position vi opnåede i VE sammenhæng i 1980erne.

 

De mange eksperimenter er ophørt. Ikke på grund af manglende interesse, men på gund af et helt stalinistisk orgie af krav til anlæg, der ikke er bygget. Så opfindere har meget usle kår i dagens Danmark.

 

Jo, man kan få penge til revisor, konsulet og sagfører, men ikke til egen løn eller udgifter til opfindelsen . Og så hvis ikke horsemor allerede er død, så kommer alskens krav fra miljø og energimyndighederne.

Det er ikke sådan man fremmer udviklingen.

 

Tilsyneladende kolporteres alle forsøgemidler over i universiteterne , selvom der ingenting kommer herfra udover rapporter og regninger.

De opfindere der udviklede VE i Danmark var ganske almindelige mennesker , der fik en god udi det praktiske, at spare penge..

 

Og sådan ide er den varmeproducerende vindmølle.

Hvor en 22 kW generator trækker op mod 36 kW varmelegemer, som i snit yder 9 kW til daglig. Måske i underkanten , men med lidt back-up en fin mulighed for at reducere både personlige udgifter og CO2 mål.

 

I dag er småvindmøller indkoblet på nettet kun fokuseret på varmepumper. Hvilket er godt nok , men dog igen " en tur over åen".

 

For du kan ikke udvikle mere energi med en varmepumpe end der kommer ind. Og så kan man ligesågodt varme vandet op med dyppekogere.

Det eneste problem er at dyppekogere er meget spændingsfølsomme, så der kan tabes mange volt i ledningerne, hvis ikke de udvikles stabilt.

 

I dag er der yderliger krav til de små møller. Men hvorfor skal de overhovedet på nettet ?

Der findes mange stand alone løsninger. Og de kan fint levere stabile 230 volt . Så hvorfor sælge til omgivelserne , hvis du selv kan bruge det hele ?

 

Og er der overskud , så gem noget på batterier. De fleste har jo altid en dybfryser , en vaskemaskine, en opvaskevaskine , radio og TV eller et køleskab , der kan bruge hvad der er til overs fra varmeproduktionen. Og så bruge nettet som back - up , når der ikke er mere saft på flasken.

 

Solceller og solfanger hører sommerhalvåret til , mens vindmøller kan snurre hele året.

 

Ian

Gå til toppen