English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel liste

5 udvalgte varmepumpeleverandører.

Energistyrelsen har på eget initiativ udvalgt 5 forskellige firmaer i varmepumpesektoren, som skal være formidlere af varmepumper ud til ejere af oliefyr.

 

 Når man udskifter et oliefyr med elvarme eller varmepumpe , så flyttes forbruget af fyringsolie overpå andre brændsler i elforsyningen , som affald, naturgas, kul, træflis og tung fuelolie.

Hvor man i modsætning til de private anlæg lettere kan rense udstødningsgasserne/røgen.

 

For at øge flytning fra olie til andre brændsler giver Energistyrelsen nu via 5 udvalgte firmaer et lånetilbud til ejere , der ønsker udskiftet deres oliebrænder.

Man kan altså for færre penge omstille fra en afhængighed af olieselskaberne til en lejeaftale af nye varmepumper. Skal man eje må man købe hos de mange VVS firmaer der også tilbyder installation af varmepumper.

 

Det er klart at ordningen tilgodeseer fattige pensionister en udskiftningsmulighed. Hvem der så benytter sig af ordningen i den sidste ende ved vi af gode grunde ikke endnu.

 

De omtalte firmaer er:

a) Best Green

b) Greentech Advisor A/S.

c) Ok a.m.b.a.

d) SustainSolutions

e) Verdo Go Green A/S.

 

De ovennævnte (for os her i Vestjylland fuldstændig ukendte firmaer) får 1750 mio. kroner til at løbe udskiftningsmarkedet i gang. Eller krav om at etablere 350 varmepumper hver.

 

Hvad vi ikke ved er hvad slutbrugeren får i driftsudgifter. Men det vil nok vise sig efter et eller to års drift. For det skulle gerne blive billigere end oliefyr.

 

Se også:

 

http://www.danskenergi.dk/Aktuelt/Arkiv/2017/Februar/17_02_17B.aspx

 

http://efkm.dk/aktuelt/nyheder/nyheder-2017/februar-2017/varmepumper-paa-abonnement-er-en-haandsraekning-til-stavnsbundne-ejere-af-oliefyr/

 

http://efkm.dk/media/8211/faktaark-om-varmepumper-paa-abonnement.pdf

 

https://ing.dk/andre-skriver/regeringen-vil-saette-tryk-paa-salget-varmepumper-194099

 

Ian

 

Gå til toppen