English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel listeNord Stream 2 projektet bliver nu realiseret.

10 møller langs motorveje.

Ikast i venstre hjørne.

De gamle planer ser nu tilsyneladende til at blive til virkelighed.

 

 Med en placering langs den Midtjyske Motorvej håber Ikast -Brande kommune at kunne koncentrere vindmæller og trafik et sted . Den gene som maskinerne ville kunne forvolde ville da blive minimeret væsentligt.

 

Tanker om at stille vindmøller op langs allerede støjende motorveje har længe specielt i Ikast-Brande været anset for at slå to fluer med et smæk, men de øvrige myndigheder har mildest talt spændt ben for projektet i mange år.

 

Nu ser det ud til , at man kan komme igennem . Så næste punkt på dagsordenen i Teknisk Forvaltning er implementering af projektet.

 

De 10 møller kommer til at stå i både Ikast-brande Kommune og Vejle kommune med 6 i den ene og 4 i den anden , hvis ideen skal udbyttet fornuftigt.

Idet der er tale om 130 meter høje møller , som i det oprindelige koncept.

 

Dertil ville man gerne opstille møllerne i kanten af statsplantagerne , så gener for bebyggelser bliver så lille som muligt. Det skulle samtidig kunne give Staten en ikke uvæsentlig lejeindtægt.

 

Nu må vi så se om miljø og energiministrene er fornuftige folk eller bare folk der holder skåltaler. For Ikast-Brande ideen fortjener ligesom, at blive afprøvet.

 

Se også:

 

http://hsfo.dk/article/20150924/ARTIKLER/150929470

 

http://www.aoib.dk/artikel/vindmllerlangs-motorvejen

 

http://kommuneplan.ikast-brande.dk/media/4233061/vindmoelleplan_13042011.pdf

 

Gå til toppen