English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel listeNord Stream 2 projektet bliver nu realiseret.

Husejere trynes på lukkede møder.

Viden om et større lukket møde på Østerild Kro fik over 100 op af sofaen til en stille protest.

 

 Nu viser det sig at manogså havde holdt lukkede møder for berørte husstande ved Hovsøre, hvor en mølleudvidelse var på trapperne. En udvidelse der ville medføre at staten lagde sin klamme hånd på de ejendomme , der var i vejen for projektet.

 

På samme måde skulle mødet på Østerild Kro udlægge teksten for en række landmænd og sommerhusejere i nærheden af testcentret , som snart må se sig om efter noget andet at bo i.

For vil man ikke sælge , så bliver det formedentligt nationaliseret ved ekspropriation.

 

Egentlig skulle testmøllerne være sat op i en kortere tid , så man kunne finde og afprøve funktionsfejl , men sådan er det ikke gået. For det har efter sigende været en fantastisk lukrativ forretning med en langtids test yil 60 øre per kWh. Så vindmøllefirmaerne tjener penge i den uofficelle nye vindmøllepark.

 

'Havde man fulgt intentionen , så havde der været flere ledige fundamenter. Men hvorfor nedlægge en guldfugl ? Så det sker nok ikke foreløbig.

Indtil videre er det , som det ser ud ,en skjult statsstøtte til ejerne.

For det var vel ikke meningen med daglig produktionsdrift.

 

Offentligheden havde tilsyneladende ikke adgang til de nye informationsmøder. Så de 100 protesterende ved Østerild Kro måtte stå ude i kulden , og se på.

Hvad der skete ved Hovsøre, ved vi af gode grunde ikke.

 

Planer om privat opsætning af vindmøller i området bliver nu yderligere hæmmet. For der er vel også grænser for hvormange møller der er plads til .

 

Kontorchefen fra Erhvervsstyrelsen lovede dog en offentlig høring senere.

Men så er der nok ingen vej tilbage.

 

Alt det kan i læse i Thisted Dagblad .

http://nordjyske.dk/nyheder/thisted/vindmoellemoede-moedt-med-protestdemonstration/aa249dbd-9370-4b28-8b5c-56d7cdb2f9d1/3/2590

 

Ian

Gå til toppen