English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel liste

DONG udfaser nu kul definitivt.

H.C.Ørsteds Værket.

I følge dr.dk online udfaser DONG nu kul fra alle deres kraftværker. Hvorfor elproduktionen skal ske udfra andre brændsler eller VE.

 

 Nu er det jo ikke alle kraftværker der ejes af DONG , men kun dem Anders Fog Rasmussen ikke fik afsat til anden side , da man nationaliserede ELKRAFT og ELSAM.

H.C.Ørstedsværket, Asnæsværket og Esbjergværket (Tidligere Vestkraft) fortsatte med kul.

 

DONG har ellers reduceret deres kulforbrug med 73 procent skriver dr.dk og dermed også udledningen af CO2., men de sidste kulkraftværker står tilbage.

 

H.C.Ørstedsværket blev dog ombygget til naturgas i 1994 , da den også spiller en nøglerolle i fjernvarmeforsyningen i København. Så der er reelt 2 DONG værker tilbage med kul.

Dem forventer man nu , at de omlægger inden 2023.

Spørgsmålet er så til hvad ?

 

Maarbjerg Værket ved Holstebro fyrer med affald fra London , der transporteres med skib over Nordsøen og med lastbil til Holstebro. Det kunne ligesågodt brændes af i Esbjerg.

Og Esbjerg Værket leverer på linie med Maarbjerg Værket fjernvarme til byerne i området.

Problemet bliver nok Breksit med nye handelshindringer og toldmurer. Og mon ikke det var en bedre forretning for englænderne at brænde deres egne kalorier af lokalt.

Og så er der kun naturgas tilbage til Esbjerg, da der jo ikke er så meget biomasse i området.

 

H.C.Ørstdsværket , der er fra 1920 er snart 100 år gammelt, så københavns fjernvarme skal nok snart forny sig alligevel.

 

Vattenfall og Eon er udover DONG andre operatører i dag. Og Vattenfall har også en kul afviklings politik. Så elproduktion med kul er på vej ud.

 

Se også:

http://www.dr.dk/nyheder/penge/i-2023-er-det-slut-med-kul-hos-dong

Gå til toppen