English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel listeNord Stream 2 projektet bliver nu realiseret.

Slagelse vind-revolutionen.


En meget bizzar og spøjs vindmøllekonstruktion har set dagens lys i Slagelse. Hvor opfinderne lover et mangedoblet output uden dokumentation i øvrigt.

 

 

Ingeniøren online har en fin beskrivelse af konstruktionen , hvis idegrundlag tidligere er set i forbindelse med udnyttelse af skorstentræk i højhuse. Udviklet engang i 1930erne.

Man har et kraftigt rør, der står frit oppe i vinden. Toppen er  inddelt sådan , at vinden tvinges ned i røret uanset vindretningen. Og "faldvinden" speedes samtidig op  , når man indsnævrer røret.
Et sted i bunden sidder der så en eller flere mindre propeller , der trækker en generator.
Tårnet vider sig igen ud og vindhastigheden falder .

Opfinderne , der ikke selv bygger, men sælger bygge tegninger lover et stort output. Og energien kan så udvikles til lysnetegnet elektricitet eller elektrolyse af vand (brint).

Med den viden vi har i dag , så kan man nøjagtigt beregne energipotentialet i  den indkomne luft. Og det ligger ikke højt per kvadratmeter bestrøget aral.
Så møllen  tilføres ikke mere enderi end der er kvadratmeter tragt oppe i luftstrømmen. Og det er for propelmøller omkring 300 til 500 kWh per m2 per år.
En tragtmølle  har  derfor et meget lille energiindtag.

Så det er størrelsen af tragten i vinden, der bestemmer hvor meget anlægget kan give.
Dertil kommer den lange rørføring, der yder temmelig megen modstand. Ligesom  vinkling af vindretningen et par gange vil give større tab.

Det er meget sandsynligt , at man har en nær støjfri mølle , der kan opsættes i boligområder, men den producerer næppe noget af betydning. Og bliver derfor ekstrem dyr per kWh alt i alt.

Konceptet går tilsyneladende mere ud på at sælge licenser og konstruktionspapirer end at vise målbare data.

Kun meget store anlæg vil måske kunne yde noget. Det er i hvertfald ikke noget for en almindelig pengepung.

Se også:
https://ing.dk/artikel/vindturbinen-skulle-vaere-revolution-nu-staar-stille-191983?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=daglig&cx_newsletter=daglig&cx_newsletterid=190389&utm_source=ING+V2+Common&utm_campaign=51d6569417-EMAIL_CAMPAIGN_2017_01_18&utm_medium=email&utm_term=0_e43d1267b1-51d6569417-48700701

http://sheerwind.com/

https://www.google.dk/search?q=sheerwind&client=ubuntu&hs=ypW&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwilrPW21MvRAhWjB5oKHXO1An4QsAQIOA&biw=1334&bih=745

Ian

Gå til toppen