English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel listeNord Stream 2 projektet bliver nu realiseret.

Udvidelse af testcentrene

Mulighed for at teste større vindmøller og ny teknologi ved alle vindhastigheder blev først muligt da man etablerede testcentret i Hovsøre. Og sidenhen på testcentret ved Frøstrup.

 

 Og selvom man fremtidssikrede Frøstrup , så er alle stande nu i brug. Idet de gamle testmøller åbenbart klistrer til fundamenterne. Så der kommer ingen nye ledige fundamenter eller lokaliteter.

Det har fået Brian Mikkelsen til at gå til forligskredsen m.h.t. en revision fra hidtidige højder og størrelser.

 

I Frøstrup tillod man en højde på 250 meter til højeste vingetip. Nu søges der om at tillade totalhøjder på 330 meter. Hvilket er 80 meter mere end tidligere.

P.T er den totale højde for forsøgsmøllerne omkring 200 meter i praxis. Men møllerne bliver gradvis større , så en fremtidssikret højde på 330 meter lyder fornuftigt. Danmark burde jo fortsat være verdens førende vindland. Selvom andre er lige i hælene.

 

I øjeblikket har man samlet set 12 testpladser på de to lokaliteter. 5 ekstra testpladser ville nok kunne dække de næste 2 år. Men så er det nok galt igen.

Skal vi bevare de mange tusind arbejdspladser i vindmølleindustrien så skal statens støtte også være kulant på alle måder. Alternativt flytter det hele nok til Kina.

 

Nok støtter staten ikke vindmølleindustrien direkte økonomisk, men via 60 øre per kWh produceret elektricitet fra forsøgsmøllerne , så kan det næsten ikke betale sig at pille de første "forsøgsmøller" ned. Og det er nok årsagen til , at pladserne ikke forlades efter brug.

Nu fungerer de første nærmest som produktionsmøller.

Og det er også i orden. Men så må vi etablere et par nye testanlæg andre steder.

For der er nok problemer med fortsat udvidelae af Hovsøre og Frøstrup.

 

Se også:

http://borsen.dk/nyheder/politik/artikel/1/338380/regeringen_vil_udvide_vindmoellecentre_med_megamoeller.html?utm_source=all_rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss_feed

 

http://www.energy-supply.dk/article/view/309649/regeringen_vil_udvide_vindmollecentre_med_megamoller

 

https://ing.dk/andre-skriver/regeringen-vil-udvide-vindmoellecentre-med-megamoeller-192193

 

http://www.tvmidtvest.dk/artikel/regeringen-vil-udvide-testcentret-i-oesterild

 

Ian

 

Gå til toppen