English French German Italian Portuguese Russian Spanish

 Sammensætning af elproduktionen fra vedvarendeenergi i Danmark i 2011

HomeMenuArtiklerArtikel listeNord Stream 2 projektet bliver nu realiseret.

Dansk Energi sortlister nu VE anlæg.

Asynkronmotoren som generator er sortlistet,små kraftvarmeværker bliver nu sortlistet,solcelleanlæg bliver sortlistet. Altsår en hævnende engel er nu tilsyneladende ansat i ministeriet mod al VE.

 

 Har man et regelsæt , så kan det altid strammes op . Det er bare at flytte lidt rundt på nogle tal i en gammel rapport. Og så er det ligegyldigt op skalaen går op eller ned.

Flere og flere stramninger er blevet føjet til , ikke for udviklingens skyld men for adminsistrationens skyld. Og snart kan man ikke leve op til nogetsomhelst. For det er jældent ingeniører , der ændrer tallene på computer regnearket, men autodidakte drys.

 

Alene at forbyde asynkrongeneratoren som generator er så himmelråbende naivt , at det er vanskeligt at finde ord. Noget lignende ville være , hvis alle bilhjul belv forbudt og skulle erstattes med cykelhjul . Det kunne alle se er forrykt.

Men at udskifte en asynkronmotor, der sender den fineste sinuskurvede elektricitet ud på nettet med noget elektronik hakkebræt vidner om total manglende ekspertice.

 

Privat produktion af elektricitet skal åbenbart fases ud. Selvom det må vere ligeså legalt at producere elektricitet på en vindblæst lokalitet, som al anden landbrugsproduktion. Men man må tilsyneladende godt være forbruger og betale og betale.

 

Fremover må man forvente , at der kommer flere stand alone anlæg , der kører net-uafhængige. Og folk køber batterilagre a la Tesla Industries .

Der findes jo allerede invertere der kan køre netuafhængigt.

 

Men at man nu går efter de små kraftvarmeværker og husstandsmøllerne der allerede er nettilsluttede er just ikke flaterende for energipolitikken.

Danmark skal åbernbart afvikle og afvikle. Og det kan næppe være i nogens interesse.

 

Så hvorfor give opfindergenet en skalle , når det skal være så svært ?

 

Se også:

http://www.energy-supply.dk/article/view/309244/sma_kraftvarmevaerker_risikerer_at_blive_sortlistet

 

http://www.energinet.dk/SiteCollectionDocuments/Danske%20dokumenter/El/Info%20om%20sk%C3%A6rpede%20krav%20til%20husstandsvindm%C3%B8ller%20og%20positivliste.pdf

 

http://energinet.dk/SiteCollectionDocuments/Danske%20dokumenter/El/Information%20om%20krav%20til%20husstandsvindm%C3%B8ller%20og%20positivliste.pdf

 

http://nive2.dk/index.php/j-stuff/content/list-layout/1431-de-rigtige-moller-og-de-andre

 

Ian

Gå til toppen