See other templatesSee other templates

Ingeniørens nyhedesstrøm

Inginørens nyhedsfeed bliver løbende opdateret, klik på en af artiklerne for at læse hele artiklen.

 1. Lukningen af ozonhullet trues af ureguleret kemikalie

  Øget koncentrationen af dichlormethan (CH2Cl2) i stratosfæren kan realistisk set udskyde lukningen af ozonhullet med 5-30 år, vurderer forskere.
 2. Flisfyret Asnæsværk vil gøre Novo-fabrik CO2-neutral

  Når det nye værk efter planen står færdigt i slutningen af 2019, vil CO2-udledningen blive reduceret med, hvad der svarer til mængden af CO2, 400.000 biler udleder årligt.
 3. Rapport blåstempler Nord Stream 2: Gasledning påvirker ikke miljøet

  Anlæggelsen af en russisk gasledning nær Bornholm vil føre til ‘uvæsentlige’ påvirkninger af miljø, fiskeri og turisme. Det viser VVM-undersøgelsen, som netop er sendt i høring.
 4. Vindmølleindustriens danske underleverandører vokser ud i verden

  Underleverandørerne til den danske vindmølleindustri forsøger at indtage nye ­markeder og samtidig holde det teknologiske forspring til konkurrenter fra andre lande. Mangel på arbejdskraft kan dog true Danmarks førerposition.
 5. Esben Lunde skal forklare vandprøve-fadæse

  Alternativet og Dansk Folkeparti er bekymrede over, at man risikerer fejlagtige data til at vurdere landbrugspakkens miljøkonsekvenser. Nu stiller Alternativet ministeren en række spørgsmål.
 6. OVERBLIK: Sådan åbner Danmark døren for olie- og gasefterforskninger

  En mulig olie- og gasjagt på Lolland-Falster hviler på den såkaldte åben-dør-procedure. Proceduren møder nu politisk modstand, men hvad går den egentlig ud på? Få overblikket her.
 7. Udstyret med 'haveredskaber' og ukuelig olietro: Råstof-jagten på Lolland fortsætter

  Bag en omstridt ansøgning om olie- og gasjagt på Lolland-Falster står danske Danica Resources. Selskabet har allerede efterforsket området i seks år, men vil med nye geokemiske undersøgelser 'efterprøve' en teori om dansk onshore olie.
 8. Fejlagtige vandanalyser kan fjerne analysegrundlag for landbrugspakkens første år

  Lige nu forsøger Aarhus Universitet at finde ud af, hvad det reelt betyder, at et privat laboratorium har benyttet en forældet analysemetode for kvælstof og fosfor.
 9. Udgifterne til grøn omstilling igen faldet

  Energistyrelsen har opdateret udgifterne til grøn omstilling oven på sin nye basisfremskrivning fra marts i år. Faldende VE-udbygning og højere elpriser har mindsket beløbene.
 10. Laboratorium leverede forkerte prøver fra Danmarks søer og vandløb i 15 måneder

  Alle analyseresultaterne af fosfor- og kvælstofprøver fra danske vandløb og søer foretaget siden starten af 2016 er forkerte. Laboratoriet har brugt en forældet metode. Miljøstyrelsen og de forskningsinstitutioner, der anvender prøveresultaterne, vil nu vurdere omfanget og konsekvenserne af fejlen.

Dagens energi nyt

Sidste nyt fra Nive

Nive info
Gå til toppen