Tasmanien og Danmark ligger henholdsvis på det sydlige og nordlige vestenvindsbælte, man ambitionerne er meget forskellige.

På Tasmanien , hvor sol, vind og vandkraft er naturkræfter der kan løfte hvad som helst , satser man nu på at maksimere udnyttelsen til udvikling af arbejdspladser og energieksport. I Danmark freder man de bedste vindområder og udnytter kun bl.a. vindkraften minimalt på land.

 

Tasmanien planlægger allerede i 2040 at blive 200 procent forsynet md grøn energi fra de naturgivne energier. Så nu satses der på flere vindmøller, mere solkraft og mere vandkraft.

Specielt vil man nu lagre energi i form af brint , der kan bidrage til den australske industri på fastlandet. Men....

 

Brint udvikles via elektrolyse (vandsønderdeling) og det kræver energi. Energi man vil hente fra vindkraft. Og sidenhen komprimerer man brinten til flydende form (kryogenisk). Og det kræver tilsvarende meget energi. Men så har man også en koncentreret energi.

 

Tasmanien er relativt tyndt befolket, så mulighederne for at ekspandere VE er stort.

Ikke bare satser lokalregeringen på 200 procent . Målet er 500 procent grøn energi. Og det vil være muligt på grund af den store overflod af naturkræfter.

 

På samme måde kunne Danmark sætte de største møller op her i Thy , hvor det altid blæser. Vandkraft turbiner i Lillebælt og i Vadehavet. Og større bølgekraftanlæg langs kysten af Jylland. Men det rækker ambitionerne nok ikke til .

Og sådan er der så stor forskel i verden.

 

Se også:

 

https://www.nyteknik.se/energi/nya-malet-200-procent-gron-energi-6989688

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework