See other templatesSee other templates

 

 

Besparelser, isolation ,renoveringsordninger andre initiativer har ikke reduceret energiforbruget . Forvi bruger fortsat det samme per kvadratmeter alt i alt.

 Når man sparer i den ene ende og bygger nyt og større i den anden ende, så ædes besparelserne op i takt med byggeriet af mange flere kvadratmeter.

Og hvis man ikke satser pengene målrettet på ren energireduktion , så får man godt nok bedre boliger, men samtidig mange flere nye kvadratmeter.

Målet mod store procentvise reduktioner i 2030 kan derfor ikke indfries. Og med den fortsatte øgede komford vil målet nok heller ikke kunne nås i 2050.

Der skal helt andre effektive boller på suppen.

Tilskudsordningerne, der skulle isolere husene, udskifte oliefyrerne og lignende går til nye køkkener , udestuer og flere kvadratmeter under tag. og det er jo godt nok fint, men ikke målet.

Det burde målrettet være gået til isolationsmaterialer , solfangere, husstandsmøller og bedre varmekilder.

Nu står vi så her mange år efter og kan konstatere , at forbruget per kvadratmeter inklusive al nybyggeriet ikke har flyttet noget.

Så det er op til eneriministeren , at komme med langt stærker udspil , hvis vi for alvor skal flytte noget.

Se også:

https://ing.dk/artikel/vi-bruger-lige-sa-meget-energi-bygninger-25-ar-siden-204862

Ian

Dagens nyheder fra DR.dk

Alle nyheder

Dagens energi nyt

  • Tesla færdiggør australsk megabatteri før tid
    Elnettet i provinsen South Australia får lidt luft, når Tesla op mod 1. december begynder test af et 100 MW batteri. Batterier kommer til at koste 311 mio. kroner, men hvis Tesla havde overskredet fristen 1. december, havde det været gratis.

Sidste nyt fra Nive

NIVESs Energikontor

Fælledvej 6

7790 Thyholm

tlf.: 97 95 66 9

Nive info
Gå til toppen