See other templatesSee other templates

 

Udskiftningen af højspændingslinien mellem Bedsted og Struer er nu igang.

 Ved at trække de to 150 kliovolt linier fra Thy til Struer i kabler , så afskærer man sig fra at forstærke linieføringen med ekstra ledninger i mange år fremover.

I virkeligheden stopper man for udbygningen af vindkraft i Thy og på Thyholm for altid. For der er jo kun begrænset kapacitet i de nye linier..

Og da man ikke udskifter til 400 kiloVolt , men fortsat kun udskifter til det tidligere 150 kiloVolt, så er der ikke indbygget en fremtidsudvikling i linieføringen.

Det var Folketinget der besluttede at man skulle nedlægge masterne. Og snart får vi i det samme kapacitetsproblemer. De gamle master kunne let have båret en yderliger ledningsforstærkning. Men nu er det ude af billedet.

Så forstærket udbygning på land i vores hjørne af Danmark er altså kun mulig indtil max kapacitet på kablerne er nået. Ny vindkraft må afsætte energien til noget andet , hvis de bliver bygget.

Og de kan være til varme i fjernvarmesystemerne , processenergi i tung industri og lignende.

Men det har tilsyneladende også lange udsigter.

Så afvikling af højspændingsmasterne betyder i virkeligheden tilbagegang.

I fremtiden bliver det så udelukkende havvindmølleparker, der kan opbygge en CO2 fri energi. Og det selvom landvindmølleparkerne koster det halve.

Vi er på vej ind i den sorte middelalder igen.

Ian

Dagens energi nyt

  • Analyse: Her er proportionerne, som debatten om mikroplast mangler
    Danske miljøpolitikere sprang i sidste uge op af stolene, da et forskerhold fandt 18 mikroplastpartikler per liter dansk vandværksvand. Men hvad ved vi om, hvor stort et problem det er for vores sundhed i forhold til anden forurening? Ingeniøren har samlet et par svar.

Sidste nyt fra Nive

Nive info
Gå til toppen