See other templatesSee other templates

 

 

Udskiftningen af højspændingslinien mellem Bedsted og Struer er nu igang.

 Ved at trække de to 150 kliovolt linier fra Thy til Struer i kabler , så afskærer man sig fra at forstærke linieføringen med ekstra ledninger i mange år fremover.

I virkeligheden stopper man for udbygningen af vindkraft i Thy og på Thyholm for altid. For der er jo kun begrænset kapacitet i de nye linier..

Og da man ikke udskifter til 400 kiloVolt , men fortsat kun udskifter til det tidligere 150 kiloVolt, så er der ikke indbygget en fremtidsudvikling i linieføringen.

Det var Folketinget der besluttede at man skulle nedlægge masterne. Og snart får vi i det samme kapacitetsproblemer. De gamle master kunne let have båret en yderliger ledningsforstærkning. Men nu er det ude af billedet.

Så forstærket udbygning på land i vores hjørne af Danmark er altså kun mulig indtil max kapacitet på kablerne er nået. Ny vindkraft må afsætte energien til noget andet , hvis de bliver bygget.

Og de kan være til varme i fjernvarmesystemerne , processenergi i tung industri og lignende.

Men det har tilsyneladende også lange udsigter.

Så afvikling af højspændingsmasterne betyder i virkeligheden tilbagegang.

I fremtiden bliver det så udelukkende havvindmølleparker, der kan opbygge en CO2 fri energi. Og det selvom landvindmølleparkerne koster det halve.

Vi er på vej ind i den sorte middelalder igen.

Ian

Dagens nyheder fra DR.dk

Alle nyheder

Dagens energi nyt

  • Tesla færdiggør australsk megabatteri før tid
    Elnettet i provinsen South Australia får lidt luft, når Tesla op mod 1. december begynder test af et 100 MW batteri. Batterier kommer til at koste 311 mio. kroner, men hvis Tesla havde overskredet fristen 1. december, havde det været gratis.

Sidste nyt fra Nive

NIVESs Energikontor

Fælledvej 6

7790 Thyholm

tlf.: 97 95 66 9

Nive info
Gå til toppen