See other templatesSee other templates

 opsamling af methanbobler.

Under krigen udviklede man i Frederikshavn et opsamlingssystem, der kunne indsamle sumpgassen fra de store moser.

 Alle moser udvikler sumpgas, der fra tid til anden driver væk. En den UFOer siges at være såkaldte sumpgasbobler , der har ramt nogle højspændingsledninger. Og bryder i brand.

Den varme blåt-brændende metallisk udseende gasboble stiger så til vejrs med lynets fart.

Men der er også methan i almindelige brønde ude omkring. Langtfra alle brønde, men der hvor det bobler kan det være methan fra dybereliggende sumplag.

Methan brænder lidt ligesom brint , med en halvgennemsigtig flamme, der ikke indeholder store mængder energi. Men dog energi nok til krisetider.

I dag lader vi bare sumpene afgive methanen uden videre. Ligesom drøvtyggere også afgiver methan og lodsepladser uddunster store mængder methan. Det sidste trækker udenfor Flensburg 8 store dieselmotorer, som laver varme til drivhuse og elektricitet.

Fra landbruget kender vi biogasanlæg ,hvor hovedenergien er methan. Der på samme måde som i Flensborg udnyttes til varme og el.

Det kunne sagtens være masser af metan under dit hus. Du ved det bare ikke.

Egentlig en VE kilde der ikke udnyttes.

Ian

Dagens energi nyt

  • Analyse: Her er proportionerne, som debatten om mikroplast mangler
    Danske miljøpolitikere sprang i sidste uge op af stolene, da et forskerhold fandt 18 mikroplastpartikler per liter dansk vandværksvand. Men hvad ved vi om, hvor stort et problem det er for vores sundhed i forhold til anden forurening? Ingeniøren har samlet et par svar.

Sidste nyt fra Nive

Nive info
Gå til toppen