See other templatesSee other templates

Den første store porducent af glasfiber L.M.Wind Power i Lunderskov er nu på amerikanske hænder.

 

Engang var adgang til vinger adgangen til en vindmølleproduktion. Sådan er det ikke mere. For glasfibervinger produceres nu mange steder og til variable priser.

LM Glasfiber producerede nogle af de mest avancerede sejlbåde i Danmark. Siden blev det vindmøllevinger der blev nøgleproduktionen. Og i de første mange år leverede de vinger til et stort antal vindmøllefabrikker. Men priserne gjorde , at de største fabrikker begyndte at producere selv.

Idag er der en del vingefabrikker , der primært leverer vinger til Megamøller til eksport.

Efter stor succes begyndte udenlandske selskaber , at kopiere de danske. En af disse var General Electric i USA. Så mange mål på bolte passer sammen med tilsvarende på andre konstruktioner i branchen. De danske normer er blevet internationale.

Det vil sige, at man kan tage en vinge og så passer hullerne i flanchen på andre fabrikater.

En overgang kunne man ikke se forskel på en mølle fra Vestar, Gamesa eller LM.For stumperne var mere eller mindre de samme.

De megastore løsninger har imidlertid ændret lidt på det.

General Electric ansøgte Kommissionen om tilladelse til at købe LM Wind Power. Og den tilladelse er nu givet af konkurrencekommissær Mrgrethe Vestager. Tilbage står en masse buraukrati.

Se link:

http://www.energy-supply.dk/article/view/545550/vestagerkritik_af_efter_kob_af_dansk_vingeproducent?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

Ian

Dagens energi nyt

  • Analyse: Her er proportionerne, som debatten om mikroplast mangler
    Danske miljøpolitikere sprang i sidste uge op af stolene, da et forskerhold fandt 18 mikroplastpartikler per liter dansk vandværksvand. Men hvad ved vi om, hvor stort et problem det er for vores sundhed i forhold til anden forurening? Ingeniøren har samlet et par svar.

Sidste nyt fra Nive

Nive info
Gå til toppen