Med 6 GW kapacitet i elnettet og 1,1 GW i fjernvarmen øges den grønne omstilling

.

Flere og flere fjernvarmeværker opbygget solfangerparker for at øge egenproduktionen af varme. Specielt de naturgasfyrede fjernvarmeværker der har det dyreste brændsel.

 

Den 1,1 GW store kapacitet er samlet på 1,6 millioner kvadratmeter fordelt på 120 fjernvarmeværker. Der naturligvis virker bedst i sommerhalvåret og i dagtimerne.

Dertil kommer større eller mindre lagerfaciliteter ,der kan stække energien over enkelte dage.

 

Danmark har nogle af de største anlæg i verden. Så interessen udefra er temmelig stor.

 

Det er specielt beslaglæggelse af mange hektar landbrugsjord der bekymrer. Men på det sidste har man eksperimenteret med landbrugsdrift under solpanelerne. Hvor græssende får hidtil har holdt vegetationen nede. Det hele er et spørgsmål om tilpassede teknologier.

Så hvis stativerne giver plads er det muligt.

 

De naturgasfyrede fjernvarmeværker har i gennemsnit kunne spare 20 procent på energiregningen. Og det er trods alt en femtedel af budgettet. Så potentialet for de mange barmarks værker er til at forholde sig til. Anlæggene er dog forholdsvis dyre, så der er tale om en langsigtet investering.

 

Se også:

 

https://ing.dk/artikel/solvarmekapaciteten-danske-fjernvarmeforsyning-overstiger-1-gw-228351?utm_source=nyhedsbrev&utm_medium=email&utm_campaign=ing_daglig

 

Ian