See other templatesSee other templates

Svenskerne kobler VE og atomkraft.

 

 

Svenskerne tar nu anderledes fat på at reducere CO2 udledningerne ved at lette papirgangen i de komplicerede ansøgnings procedurer. Kommunerne kobles

simpelthen af .

Derudover kommer der længerevarende nye finansieringsmuligheder for CO2 neutrale energianlæg. Det betyder i Sverige , at vindkraft og atomkraft bliver prioriteret fremfor fossile løsninger.

Lokale protester udfases til fordel for almenvældets energibehov og klimapolitikken.

Det er første gang vi ser at vindkraft og atomkraft fremmes i samme lov. Man blander kortene og bruger VE som løftestang . Pludselig er for og imod atomkraft i samme båd.

Samtidig kobler man de genstridige og obstruerende kommuner ud . Noget vi kunne lære af i Danmark , men nok ikke før efter valget til efteråret.

85 procent af danskerne vil have mere vindkraft. Men alomindelige projekter møder tilsyneladende Gordiske bjerge af administrative negativiteter. Det kunne undgåes ved at give f.eks. husstandsmøller fri etablering.

Vi ønsker jo ikke atomkraft, selvom København nu forsynes med reaktor elektricitet fra Sydsverige. Så det er ikke langt væk.

Planen i Sverige er at udskifte anlæggene i Oskarshamm, Ringhals og Forsmark med større og mere moderne reaktortyper. Vel at mærke på de gamle anlægs lokaliteter.

Nu blandes de CO2 neutrale systemer i de nye tiltag.

Se også:

https://www.nyteknik.se/energi/lattare-bygga-vindkraftverk-med-nya-regler-6856600#conversion-122831618

https://www.nyteknik.se/energi/nya-energimal-gynnar-vind-och-karnkraft-6842316#conversion-122831618

Ian

Dagens energi nyt

  • Analyse: Her er proportionerne, som debatten om mikroplast mangler
    Danske miljøpolitikere sprang i sidste uge op af stolene, da et forskerhold fandt 18 mikroplastpartikler per liter dansk vandværksvand. Men hvad ved vi om, hvor stort et problem det er for vores sundhed i forhold til anden forurening? Ingeniøren har samlet et par svar.

Sidste nyt fra Nive

Nive info
Gå til toppen