See other templatesSee other templates

Lagring af energi specielt fra solpaneler er vokset i takt med bevidstheden og længere opbevaringstider og andre afregningspriser.

 

SonnenBatteri er udviklet i Tyskland i takt med udbredelsen af stadig større solcelleanlæg. Hvor ejerne ønsker grøn el også udenfor solskinstimerne og samtidig en højere selvforsyningsgrad.

I Danmark har man kun talt om Tesla batterier, men der findes andre løsninger parallelt i andre lande. I Tyskland der det batterifabrikken Sonne , der med over 20.000 batteriløsninger på verdensplan har bidt sig fast.

Og her i landet bliver det Viasol , der kommer til at markedsføre produktet.

En ting er sikkert , udbredelsen af solcelleanlæg er nu så stor, at der vil være gode muligheder for ejerne at forbedre det eksisterende med de nye mSonnenBatteri løsninger.

I følge Energy Supply vil Sonne løsningen indebære et anlæg der kan lagre strøm , styre husstandens energiforbrug, tjekke vejrudsigten ,styre igangsættelse af opvaske og vaskemaskine,udregne prognoser og handle strøm når det er billigst.

En interessant udvikling. Dog har vi endnu ikke en tretarif ordning for almindelige forbrugere ,som i Tyskland, hvor strømmen er billig om natten og dyr i rush our . Men det kommer nok med den stigende kabelkontakt over elnettet.

Se også:

http://www.energy-supply.dk/article/view/479926/viasol_oplever_positiv_eftersporgsel_af_lagringsenhed?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily

https://www.sonnen-batterie.com/en-us/start

https://www.sonnenbatterie.de/en/press/pictures

Ian

Dagens energi nyt

  • Forbudt ukrudtsmiddel vendte hurtigt tilbage
    Et nedbrydningsprodukt efter ukrudtsmidlet rimsulfuron blev op gennem nullerne fundet under danske forsøgsmarker og forbudt. Men siden 2013 har det igen været tilladt på dispensation – og forbruget er lige så højt som før forbuddet.

Sidste nyt fra Nive

Nive info
Gå til toppen