DTU Vindenergi har søgt om at udvide antallet af testmøller fra 10 til 12.

I samme ombæring planlagde man en ekspropriation af plantage- og landbrugsarealer i tilknytning til testområdet. Idet nye beregninger viste , at man ellers ville overskride støjgrænserne , som var lagt til grund for den primære byggetilladelse.

 

Det betød at man indledte samtale med ejerne af de omkringliggende arealer vedrørende opkøb og ekspropriation. Specielt Daniel Overgård Pedersens slægtsgård og jord havde stor interesse. Lige indtil fakta blev lagt på bordet.

Idet gårdejeren påviste at undergrunden under jordarealerne indeholdt ikke ubetydelige mængder råstoffer , som han forventede også blev værdisat i forbindelse med en ekspropriation.

 

Kort før den berammede taksationsforretning sprang DTU Vind imidlertid fra aftalen og udskød hele processen indtil videre. Med den vage begrundelse, at man først fik brug for arealerne om mindst 5 år.

 

Det hele skyldes at gårdejeren påviste, at undergrunden under hans jord indholdt værdifulde råstoffer for mindst 100 millioner kroner, som også skulle indgå i afregnigsbeløbet.

De råstoffer har DTU Vind tilsyneladende ikke lyst til at lade indgå i ekspropriationen.

Eller også har de ikke penge til så store erstatninger.

 

De 137 hektar plantage-og landbrugsjord forbliver derefter i en uafklaret situation.

Det har medført at gårdejeren nu vil trække Staten i retten for brudte aftaler.

 

Spørgsmålet er også om ikke "de betydelige råstofværdier" bruges som buffer for at opnå en højere pris. Retssagen vil vise det.

 

Se også:

https://www.dr.dk/nyheder/regionale/midtvest/landmand-foeler-sig-tromlet-af-systemet-ekspropriation-blev-aflyst-med-en

 

Ian

JSN Shine is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework